Kollégiumi sakk bajnokság

2016 – 2017.

Responsive image

Frissítve:  Eredmények

a harmadik forduló után
HelyNévPont 1.2.3.BucTS–B
1.Simon Ruben3.0+Erő+V7+S34.54.50
2.Isó Gábor2.0+S6-V3+S45.53.50
3.Kovács Bertalan2.0+V9+S2-V15.02.50
4.Hollender Ádám2.0+V5+S9-V23.51.50
5.Mészáros András1.5-S4+Erő=V64.01.25
6.Benczik Ákos1.5-V2+S8=S53.51.00
7.S. Tóth Marcell1.5+V8-S1=V93.50.75
8.Horváth Balázs1.0-S7-V6+Erő3.00.00
9.Hegedüs Olivér0.5-S3-V4=S75.50.75

Résztvevők

 • Benczik Ákos
 • Horváth Balázs
 • Hollender Ádám
 • Kovács Bertalan
 • Hegedüs Olivér
 • Isó Gábor
 • S. Tóth Marcell
 • Simon Ruben
 • Mészáros András

4. forduló

Világos Sötét
Isó Gábor Simon Ruben
Hollender Ádám Kovács Bertalan
Benczik Ákos S. Tóth Marcell
Horváth Balázs Mészáros András
Hegedüs Olivér 1 0 Erőnyerő

3. forduló

Világos Sötét
Kovács Bertalan 0 1 Simon Ruben
Hollender Ádám 0 1 Isó Gábor
Mészáros András ½ ½ Benczik Ákos
S. Tóth Marcell ½ ½ Hegedüs Olivér
Horváth Balázs 1 0 Erőnyerő

2. forduló

Világos Sötét
Isó Gábor 0 1 Kovács Bertalan
Simon Ruben 1 0 S. Tóth Marcell
Hegedüs Olivér 0 1 Hollender Ádám
Horváth Balázs 0 1 Benczik Ákos
Mészáros András 1 0 Erőnyerő

1. forduló

Világos Sötét
Benczik Ákos 0 1 Isó Gábor
Kovács Bertalan 1 0 Hegedüs Olivér
Hollender Ádám 1 0 Mészáros András
S. Tóth Marcell 1 0 Horváth Balázs
Simon Ruben 1 0 Erőnyerő

Szabályok, információk

 • Nevezés lezárva: 2016. október 4.
 • A sakkjáték részletes szabályai elérhetők a Magyar Sakkszövetség és a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) honlapján.
 • 6 fordulós svájci rendszer, időkeret: 1 forduló hetente
 • Svájci rendszerű verseny: A rendszer alapelve, hogy minden fordulóban az előzőleg azonos vagy hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással. Az első forduló kivétel lehet, mert ha a párosítása nem kiemeléses alapon történik, sorsolás dönthet.

  A győztes egy, a döntetlent elérők fél pontot szereznek egy-egy fordulóban, a vesztesek nem kapnak pontot. Az első forduló után a győzteseket győztesekkel, a veszteseket vesztesekkel, a döntetlenezőket döntetlenezőkkel párosítják össze. A következő fordulóban a párosításkor az azonos vagy közel azonos pontszámúakat párosítják össze. Ugyanazt az ellenfelet azonban senki sem kapja kétszer. A sakkban emellett arra is ügyelnek, hogy egy-egy játékos ugyanannyit játsszon világossal és sötéttel, és ha lehetséges, váltogatva hol egyikkel, hol másikkal játssszon, de semmiképp se legyen ugyanazzal a színnel háromszor egymás után.

  Az azonos pontszámú játékosokat egy csoportba osztják és ha van minősítő pontszámuk (Élő-pontszám), akkor sorba rakják őket és a sor első felében állók a sor második felében állók ellen játszanak. (Például egy nyolc tagú csoportban az egyes számú játékos az ötös számúval fog játszani, a kettes a hatossal, és így tovább.) Módosítanak azonban a párosításon, ha erre a színek miatt van szükség, vagy azért, hogy kétszer ne kerüljön össze két játékos.

 • Döntetlen esetén Buchholz-számítás: A számítás lényege, hogy ugyanazon eredmény értékesebb, ha erősebb versenyzők ellen érik el. Ennek megfelelően az egyenlő pontszámot elért versenyzők vagy csapatok közül az végez előbb, aki a versenyben több pontot szerzett ellenfelek ellen játszott. Ennek megállapításához összeadják azoknak az ellenfeleknek a pontszámát, akikkel a holtversenyben levők játszottak.
 • Döntetlen esetén Sonneborn–Berger-számítás: A számítás lényege, hogy ugyanazon eredmény értékesebb, ha az erősebb (azaz az adott versenyben előrébb végző) versenyzők ellen jobb eredményt ér el valaki. Ennek megfelelően az egyenlő pontszámot elért versenyzők vagy csapatok közül az végez előbb, aki a versenyben több pontot szerzett az előrébb végző ellenfelek ellen. Ennek megállapításához összeadják azoknak az ellenfeleknek a pontszámát, akik ellen győzött, és azon ellenfelek által szerzett pontszám felét, akik ellen döntetlent ért el.
 • Eredmények közlése: Kérem, a fordulók eredményeit a faliújságon lévő versenylapra a győzetes, vagy döntetlen esetén a sötét színnel játszó diák írja fel! Ennek hiányában a forduló zárásakor a parti eredménye döntetlen lesz.

Előző évek